Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/dogalyasamlar.com/httpdocs/wp-content/themes/goodnews5/framework/functions/posts_share.php on line 66
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/dogalyasamlar.com/httpdocs/wp-content/themes/goodnews5/framework/functions/posts_share.php on line 82
Sıra geldi doğal şampuan ile yıkayıp, doğal ürünler ile saç bakımı yaptığımız saçlarımızı taramaya… Saç tarama işi sadece saçlarımızın düzgün görünmesi için yapılan bir işlem değil aslında. Saçlarımızı tararken kullandığımız tarak çeşidine göre saç bakımı yapmış ya da saça zarar vermiş olabiliriz… Saç bakımının tamamlanması için bize gerekli olan ise saç tarama sırasında “tahta tarak” kullanmak !
Saçların kolay taranması için doğal yöntemi bulmuşken, saçlarımızı tararken kullandığımız tarağın çeşidinin de önemini belirtmeden geçmek istemedim…
Çoğumuzun evinde plastik taraklar mevcut, peki bu plastik taraklar ne kadar sağlıklı?
Bunu hiç düşündünüz mü?
Hammaddesi petrol olan bu plastik taraklar da tıpkı diğer plastik ürünler gibi pekte sağlıklı değil…
Giydiğimiz kıyafetlerden mutfağımızda kullandığımız kaplara, çocuklarımızın oynadığı oyuncaklara kadar her yanımız plastikle dolu. Her gün kullandığınız diş fırçaları bile plastik, bir de bunlara saç tarama için kullandığımız tarağımızı da eklersek… Tabiri caizse içimiz dışımız plastik !
Doğal yaşamlar döngüsünde ise bu plastiklere çok zorunlu olmadıkça yer yok !
Öyleyse saç tarama için plastik tarak yerine çok daha sağlıklı ve doğal olan ahşap tarak ya da kemik tarak tercih edebilirsiniz. Böylece hem plastik kullanımınızı azaltabilir, hem de ahşap tarak faydalarından yararlanarak saçlarınızın çok daha sağlıklı görünmesine katkı sağlayabiliriz.
Tahta Tarak Faydaları | Saç Bakımında Tarağın Önemi
- Plastik tarak saçlarda statik elektriklenmeye sebep olabilir çünkü bu taraklardaki elektrik yükü pozitiftir. Saçlar ise negatif elektrik yüküne sahip oldukları için bu taraklarla tarandığında saçlarımız elektriklenir ve kabarır… Statiklenme saçların kötü görünmesinin yanı sıra saç tellerinin kurumasına ve kırılgan hale gelmesine de sebep olur. Ahşap tarak ise elektrik iletmez ve böylece saçı statik elektriğin hasarından koruyarak saç bakımına yardımcı olur.
- Saç lifi %50 karbon tabanlıdır. Tahta tarak da tıpkı saç, cilt ve saç derisi gibi karbon tabanlıdır. Saç ahşap tarak ile tarandığında saçın uzamasına daha kolay olur ve saç pürüzsüz ve parlak bir görünüme kavuşur.
- Ahşap doğal bir malzeme olduğundan, saç tarama anında plastik tarak kullanmanın sebep olabileceği alerjilere neden olmaz.
- Tahta tarak, saç tarama esnasında saç derisine masaj yapar. Böylelikle kafa derisindeki kan dolaşımını artırır ve sağlıklı yağ üretimi sağlayarak saç bakımı yapar.
- Ahşap tarak bu doğal yağı kafa derisinden saç telinin tamamı boyunca daha kolay dağıtır. Bu yağlar plastik taraklara yapışmaz. Tahta tarak kullanıldığında saçlar daha parlak olur ve kafa derisindeki yağı saç boyunca dağıttı için saçlar daha az yağlı görünür.
- Plastik taraklar saçları dolaştırarak kırabilirler, ama tahta tarak kafa derisi üzerinde ve saçın üzerinde düzgün bir şekilde kayarak dolaştığından saçı dolaştırmaz ve kırmaz.
- Saç tahta tarak ile taranırsa saçtaki kir ve yabancı maddeler bu ahşap tarak sayesinde saçtan uzaklaşır. Plastik tarak ise yüksek statik yükleri ile kirlerin kendilerine yapışmasına sebep olurlar ve her taradığımızda topladıkları kiri saç üzerinde dağıtırlar.
Tahta Tarak Nasıl Temizlenir?
Ahşap tarak temizliği için su kullanılmaz bunun yerine jojoba yağı veya zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Ahşap tarak ile saçınızı her taradığınızda tahta tarak kullanımının faydalarından yararlanarak saçlarınıza bakım yapmış olup, çok daha sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz…
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/dogalyasamlar.com/httpdocs/wp-content/themes/goodnews5/framework/functions/posts_share.php on line 66
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/dogalyasamlar.com/httpdocs/wp-content/themes/goodnews5/framework/functions/posts_share.php on line 82