Son dönemlerde adını sıkça duymaya başladığımız, herkesin dilinden düşürmediği, faydalarından bahsede bahsede bitiremediği hindistan cevizi yağı nedir?
Tropik bölgelerde yetişen hindistan cevizi meyvesinin beyaz bölümünün kurutulması ve soğuk sıkım yöntemiyle sıkılmasıyla elde edilen bir yağdır.
Bu mucizevi yağın cildimize, vücudumuza, saçımıza, diş ve diş etimize olan faydaları çok, ama bu faydalarından yararlanabilmeniz için aldığınız yağın sokum sıkım ve organik olması önemli.
Doğru hindistan cevizi yağını alıp almadığınızı anlamak için kavanozu ters çevirip bakın, sarı bir hare yoksa ve tamamı beyazsa, aldığınız yağ doğru yağdır.
Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?
El bakımına faydaları

- Hindistan cevizi yağı etkili bir nemlendiricidir.
- Kışın soğuktan kuruyan ve çatlayan, sabun ile elleri yıkamaktan kuruyan ya da deterjanlarla temas etmekten çatlayan ellerinizi bir miktar hindistan cevizi yağı sürerek nemlendirebilirsiniz.
- Ahşap bir spatula kullanırsanız çok daha sağlıklı olacaktır.
- Eğer elleriniz çok yıpranmış ise öncesinde shea butter sürüp, üzerine hindistan cevizi yağı sürerseniz çok daha faydalı olacaktır.
Yüz bakımına faydaları
- Hindistan cevizi yağı etkili bir makyaj temizleyicisidir! Bir parça pamuğa bir çay kaşığı kadar yağı dökün ve cildinize uygulayın.
- Gözaltı torbaları ve ince çizgilerin onarılmasında etkili bir seçenek olan bu yağı yatmadan önce parmak uçlarınızla göz altına masaj yaparak uygulayın.
- Kışın dışarıya çıkmadan önce dudaklarınıza sürün ve soğuk havaya karşı dudaklarınızı koruyun.
Vücut bakımına faydaları
- Hindistan cevizi yağı bütün ciltlere uygundur, kuru veya yağlı ciltler için hem ferahlık verir, hem kırışıklığınızı önler.
- Eğer yeni yeni çıkan cilt lekeleriniz var ise bu yağı kullanarak bu lekelerden kurtulabilirsiniz.
- Ancak ileri yaşta oturmuş bir lentigo varsa ve bu lekeler kahverengine dönük ise bunun için üç dört ay düzenli kullanmak gerekir.Önce yağı avucunuz içinde ısıtıp, sonra güzelce lekeli bölgeye yedirin.
- Zayıf, çabuk kırılan tırnaklara sahipseniz eğer yağ ile tırnaklarınıza masaj yapın ve tırnaklarınızın güçlenmesini sağlayın.
- Çatlamış el, kurumuş dirsek ve topuklarınız için 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağına, 2 çay kaşığı tatlı badem yağı koyun.Bunları karıştırın ve kuru yerlerinize sürün.
- Bu yağ ile toz şekeri karıştırarak vücudunuza peeling yapın, ılık suyla durulayın ve yumuşacık, pürüzsüz bir cilde sahip olun.
- Sabah kahvaltıdan önce 1 çay kaşığı yağ yiyerek vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirin.
Saç bakımına faydaları
- Hindistan cevizi yağı saçlar için doğal bir besleyicidir, saça düzenli olarak masaj yapıldığında saçların uzun ve güçlü kalmasını sağlar.Bunun için duştan çıkmadan önce saçların diplerine değdirmeden uçlarına doğru yağı sürün. 10 dakika kadar bekleyip durulayın.
- Saçtaki protein kaybını azaltmak ve saçın sağlıklı görünmesini sağlamak için saçta kullanılabilecek en iyi yağdır.
- Saç kırılmalarını önleyerek saçın hızlı uzamasına katkıda bulunur.
- Kuru saçı nemlendirir.
- Saç dökülmesini yavaşlatır
- Saça parlaklık ve yumuşaklık verir.
- Hindistan cevizi yağı, anason ile birleştirilerek saça sıkıldığında saç biti tedavisinde kimyasal tedavilere göre %40 daha başarılıdır.Tüm bu etkilerini saçınızda görebilmeniz için hindistan cevizi yağı ile yapılan saç maskelerini düzenli olarak saçınıza uygulamalısınız.
Diş ve diş eti bakımına faydaları
- Hindistan cevizi yağı dişleri beyazlatır, ağız kokusunu yok eder, iltihap oluşumuna engel olur.
- Bu yağ ile yapacağınız doğal diş macunu ile diş ve diş etine sağlamış olduğu tüm faydalarından yararlanırsınız.
- Ayrıca sabahları aç karnına hindistan cevizi yağı ile oil pulling yani “yağ çekme” yaparsanız, bu mucizevi yağın diş ve diş etine sağlamış olduğu faydalarından maksimum oranda yarar sağlarsınız.
oil pulling
Oil Pulling | Yağ Çekme Nedir? Nasıl Yapılır?
Sağlıklı ağız yapısına ve bembeyaz bir gülüşe sahip olmak istiyorsanız, hindistan cevizi yağının diş... Devamını oku
hindistan cevizi yağı ile saç nem maskesi
Hindistan Cevizi Yağı ile Doğal Saç Maskesi
Hindistan cevizi yağının faydaları saymakla bitmez, diğer tüm faydalarının yanında saç içinde oldukç... Devamını oku