Evimizde parke temizliği için kullanacak en doğal, en kolay, hem de en uygun doğal yüzey temizleyici arap sabunu aslında.
Eskiden her evde olmazsa olmazlardan olan arap sabununun yerini alan ahşap yüzey temizleyici ürünler parkelerimizi parlatırken içeriğinde barındırdığı kimyasallarla bize ve sevdiklerimize zarar veriyor..
“Yüzey Temizleyicilerdeki Zararlı Kimyasal Maddeler” ve sağlığımıza olan etkilerini öğrendikten sonra hem fayans temizliği hemde parke temizliği için doğal ürünler ile yapılan doğal yüzey temizleyici kullanarak evinizde alıştığınız parlaklığı ve hijyeni sağlamanız mümkün. Bunun için evde “doğal yüzey temizleyici” yapabilirsiniz! • Arap sabunu Arap sabunu alırken özellikle bitkisel yağ asitlerinden üretilmiş doğal arap sabunu bulmaya dikkat ederseniz çok daha iyi bir tercih yapmış olursunuz. 1. 2 lt sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı arap sabunu eritilir. Bu doğal yüzey temizleyici ile parkelerinizi gönül rahatlığıyla silebilirsiniz. Eğer daha parlak parkelere sahip olmak isterseniz; ara ara parkelerinizi sirkeli su ile de silebilirsiniz. Bazı kaynaklar sirkenin parkeye zarar vereceğini, zamanla rengini solduracağını yazıyor ancak su ile seyrelttiğiniz taktirde herhangi bir zarar vermeyecek ve aksine parkelerinizin parlamasını sağlayacaktır. Parke temizliği için doğal yüzey temizleyici kullanımı sonrası evinizde; yüzey temizleyicilerin zararlarından uzak, kimyasalsız temizlik yaptığınız için parkelerinize yalın ayak bastığınızda, bebekler üzerinde emeklediklerinde, çocuklar üzerinde oturduklarında içiniz çok daha rahat olacak. Parke Temizliği İçin Doğal Yüzey Temizleyici Nasıl Yapılır?
Gerekli olan malzemeler
• Lavanta uçucu yağı (hoş kokması ve ekstra hijyen yapması amacıyla konulabilir)
• Sıcak su
Arap sabunu aynı zamanda yaydığı koku sayesinde ahşapları haşereden de koruyacaktır.Nasıl yapılır?
2. Daha güzel kokmasını isterseniz eğer hijyen yapıcı özelliğinden dolayı birkaç damla lavanta uçucu yağı ya da istediğiniz, sevdiğiniz bir kokuyu bu karışıma ekleyebilirsiniz (okaliptüs, greyfurt, portakal gibi)Nerelerde kullanılır?